Lukt het mezelf om de Woorden van Waarde principes te leven?

Lukt het mezelf om de Woorden van Waarde principes te leven?

18 oktober 2020 om 09:25

IBB_GroeiMagazine3_2020_MiekeKerkhof_p1.jpg

Ik wil graag een interview met jullie delen dat ik had met Groei Magazine van het IBB. Het interview kwam in juli al uit en is zelfs nog eerder gehouden. Tijdens de eerste golf van de Coronacrisis om precies te zijn. Toen had ik het zelf ook best pittig met al het negatieve nieuws. Herken je dat? Omdat Woorden van Waarde gaat over het vullen van je gedachten met goede gedachten uit Gods woord, was het broodnodig om de principes die ik graag verkondig ook zelf uit te leven. Of me dat lukte?

Ja, mediteren op teksten helpt

Het antwoord op die vraag is eigenlijk vooral 'ja' en een beetje 'nee'. Ik zal later nog wel eens bloggen over mijn gewoontes deze Coronacrisis. Over mijn eigen ervaring zeg ik in het interview dit:
Zelf voel ik me soms ook angstig. Vorige week bijvoorbeeld lag ik met een gewone griep op bed, terwijl de epidemie steeds sneller om zich heen greep. En het nieuws vulde me alleen maar met negatieve gedachten. Ik realiseerde me dat het er nu op aan kwam. Ga ik er mentaal aan onderdoor, leef ik verder in angst en durf ik niets meer? Ik moest mezelf echt toesprekenmet bijbelteksten.
Dat deed ik door naar mijn CD van Woorden van Waarde te luisteren. Zo vulden mijn gedachten zich weer met positiviteit, Gods waarheid over mijn leven. Vooral Psalm 46 over Gods schuilplaats en Filippenzen 4: 4-7 over bezorgdheid, kwamen opnieuw bij me binnen.

... Maar het was niet een eenvoudig wondermiddel

En hoewel ik dus echt opgebeurd werd door het meditatief luisteren naar bijbelteksten, was het ook geen wondermiddel. De coronacrisis maakte me nog niet meteen heel creatief of geïnspireerd voor nieuwe liedjes. Dat vond ik wel jammer. Er moest eerst nog wel de nodige vermoeidheid uit. Het was ook op mijn werk best aanpoten en doorbikkelen, dus hoewel het goed lukte om mijn gedachten te dat is dan het 'nee' in het antwoord.

Maar als er één ding duidelijk is voor me, is dat het nu meer dan ooit van belang is om te waken over onze gedachten. En om elke gedachte van angst krijgsgevangene te maken om haar aan Christus te onderwerpen (2 Kor. 10:5). Later meer daarover. Nu vooral veel leesplezier met het interview.

Download het interview

Het IBB was zo aardig dat ik het interview hier in z'n geheel mocht plaatsen. Hier kun je het downloaden. Wil je nu iets aardigs terugdoen? Misschien vind je het wel interessant om het IBB te steunen, of zelfs abonnee te worden! Van harte aanbevolen. Hier vind je meer informatie over het Groei Magazine!

Deel dit